微信刷題,考證常用
  • 所屬考試大學英語六級試題庫
  • 試題題型【閱讀理解 Section C】
試題內容

    Recent reports suggest that tea can cause brittle bones-but you'll probably be safe if you drink less than a gallon a day.
    Do you fancy a cup of tea? We drink, on average, three mugs a day. But you might want to try another strong alcohol after hearing the case of a 47-year-old woman, published in the New England Journal of Medicine (NEJM), who developed brittle bones and lost all of her teeth after drinking too much tea.
    Tea may not be so great for prostates (前列腺) either. Last year, research from the University of Glasgow found that men who drank more than seven or more cups of tea a day had a 50% higher risk of prostate cancer. And in 2009 a paper in the British Medical Journal showed that drinking very hot tea(70oC or more) increased the likelihood of oesophageal (食管的) cancer.
    Still gasping for that cup of tea? There is some evidence that tea can be good for you too, with antioxidant properties, so maybe you're not actually drinking enough of the stuff.
    The poor woman in the NEJM study is not alone. There are a few other cases of people who have damaged their bones through too much tea. But she (like those in other studies) was drinking excessive amounts: 100 - 150 tea bags a day to make 12 cups of tea. A litre of tea can contain up to 9mg of fluoride(氟化物), which in excess can cause skeletal fluorosis( 氟中毒), reducing bone quality and causing pain and stiffening of the ligaments (韌帶). Other studies show you generally need to drink a gallon a day for three decades to develop this condition.
    You also shouldn't worry about the Glasgow study as it wasn't designed to show that drinking tea actually caused prostate cancer. All it proved was an association and people were only asked how much tea they drank at the start of the study, which went on for about 28 years.
    The National Cancer Institute in the U.S. concludes that the evidence isn't good enough to say tea either harms or helps our health. However it does seem sensible in the light of the BMJ study to wait for your tea to cool down for a few minutes.
    Black tea, which makes up 75% of the world's consumption, may have healthy properties from its plant chemicals called polyphenols(多酚), which are antioxidants. Green tea contains more polyphenols but isn't so nice to dunk digestives into.
    A review of the evidence in the European Journal of Clinical Nutrition, sponsored by the Tea Council--which, the authors say, had no part in the study--found the research showed more than three cups of black tea a day reduced heart disease. It found no evidence of harm "in amounts typically consumed". So as long as you drink less than a gallon of tea a day you should be absolutely fine.

1.[單選題]Which of the following instructions is encouraged to practice?
  • A.Drinking less tea in the future.
  • B.Drinking no tea at all.
  • C.Drinking tea that is not too hot.
  • D.Drinking green tea instead of black tea.
  • 解題思路:由題干中的instructions is encouraged to practice以及各選項定位到第七段第二句:However it does seem sensible in the light of the BMJ study to wait for your tea to cool down for a few minutes. 詳解 事實細節題。本題考查作者認為讀者應采納的建議。定位句指出“但是,鑒于《英國醫學期刊》的研究,等幾分鐘讓茶水放涼一些還是有意義的”,故C)為答案。A)“以后少喝茶”、B)“一點茶也不要喝”和D)“喝綠茶,不要喝紅茶”都是對文意的曲解,故均排除。
2.[單選題]Black tea is considered as healthy drink because
  • A.it contains antioxidants
  • B.it is made from plant
  • C.polyphenols are added to it
  • D.it helps one digest
  • 解題思路:由題干中的black tea定位到倒數第二段第一句:Black tea,which makes up 75% of the world’s consumption.may have healthy properties from its plant chemicals called polyphenols,which are antioxidants. 詳解 事實細節題。本題考查紅茶保健的原因。由定位句可知“紅茶,占世界茶類飲用量的75%,可能因其含有植物化合物(即抗氧化的多酚)從而具有保健作用?!憊蝕鳶肝狝)。B)“紅茶由植物制成”、C)“紅茶添加了多酚”和D)“紅茶助消化”均與文意不符,故排除。
3.[單選題]Excessive intake of fluoride may
  • A.increase the likelihood of heart attack
  • B.cause the bone fracture
  • C.cause fluorosis in the blood
  • D.weaken the bone quality and hurt the ligaments
  • 解題思路:題干中的fluoride定位到第五段第四句:A litre of tea can contain up to 9mg of fluoride,which in excess can cause skeletal fluorosis,reducing bone quality and causing pain and stiffening of the ligaments. 詳解 事實細節題。本題考查過量攝入氟化物的危害。定位句提到“一升茶水含有9毫克的氟化物,如果氟化物攝入過量,那么會造成人體骨骼氟中毒,骨質下降.韌帶疼痛僵硬”,故D)為答案。A)“增加患心臟病的風險”與文意不符,故排除;B)“造成骨折”是對原文“骨質下降”的曲解,故排除;C)“造成血內氟中毒”與文意不符,故排除。
4.[單選題]What can be inferred about tea from Paragraph 3?
  • A.Very hot tea may cause prostate cancer.
  • B.There may be a link between very hot tea and oesophageal cancer.
  • C.Over-drinking tea is the cause of prostate cancer.
  • D.Drinking too much tea may worsen oesophageal cancer.
  • 解題思路:本題考查讀者對該段意思的準確理解。定位段指出“飲茶似乎對前列腺也沒有益處。去年,格拉斯哥大學研究發現每天飲用超過七杯茶的男性患前列腺癌的風險會高出50%。2009年,《英國醫學期刊》的一篇論文指出飲用過熱的茶(70攝氏度或以上)會增加患食道癌的可能性”,故答案為B)。A)“過熱的茶可能會引起前列腺癌”文中未提及,故排除;C)“飲茶過量是前列腺癌的原因”屬于過度推斷,故排除;D)“飲茶過量可能會使食道癌惡化”文中并未提及,故排除。
5.[單選題]What can be inferred from the last paragraph?
  • A.Under no circumstance can you drink more than a gallon of tea a day.
  • B.Black tea can be seen as a cure for heart disease.
  • C.Drinking tea does no harm at all, regardless of how much you consume.
  • D.Tea Council's participation into the research may decrease its credibility.
  • 解題思路:由題干中的last paragraph定位到原文最后一段
大學英語六級在線題庫
  • 參考答案:C,D,D,B,D